vincent

SKEJTEN ...ET STYKKE DANSK URNATUR

Plakaten til en af Vincents egne fotoudstillinger i Belgien, hvor skejtenbillederne havde en fremtrædende plads.

 

 

 

 

 

 

Klik på billederne for at se en forstørrelse

Vincent Rahier (1954 - )

 

Vincent er salgsingeniør og bor i Bryssel/Belgien. Han er gift med Kirsten fra Flintinge, de har altid boet i Belgien. På et tidspunkt sagde Vincents svigermor til ham, at han burde kigge nærmere på Skejten, når nu han var på besøg ved Fuglsang. Hun sagde det fordi han var interesseret i fotografering. Hans hjerte var øjeblikkelig fortabt i det smukke område. Nu har han besøgt området i mere end 25 år (2009!). Han har udstillet Skejtenbilleder på et galleri i Bryssel i 2002, sammen med et udvalg af Billeder fra Arizona. Vincent har lært dansk på Det Danske Institut i Bryssel, om ikke andet så for at kunne kommunikere med svigerfamilien på Nystedvej. Han har sideløbende uddannet sig til fotograf på Bryssels Fotografiske Højskole. Han har stadig sit mørkekammer og laver mest sort-hvide billeder, solarisationer og fotograferer i formaterne 35 mm, 6x7 cm og 4x5". Billedernes ypperlige kvalitet på papiraftrykkene kommer næppe til deres fulde ret på nedenstående skærmbilleder:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SKEJTEN PÅ BELGISK FRIMÆRKE.

 

Vincent har formået at få udgivet et belgisk frimærke - ikke med et belgisk motiv - nej, fra Skejten !

 

Godt skuldret, Vincent.

Niels Skovgaard – Maler · Billedhugger · Keramiker · Illustrator

Særudstilling: 25. januar – 28. april 2019

 

Årets første særudstilling sætter fokus på en talentfuld, nysgerrig og alsidig kunstner. Niels Skovgaard (1858-1938), der var yngste søn af landskabsmaleren P.C. Skovgaard.

Med mere end 140 kunstværker og genstande fra offentligt og privat eje fra ind – og udland præsenterer særudstillingen et bredt udsnit af Niels Skovgaards omfangsrige og mangfoldige virke. Udstillingen, der sker i samarbejde med Skovgaard Museet og Vejen Kunstmuseum, ledsages af en stor og flot illustreret antologi om kunstneren på både dansk og engelsk.

Mange billeder fra Skejten, men også Samsø, Lolland, Færøerne, Frankrig m.v. er repræsenteret.

Efter fernisagen er udstillingen åben alle fredage kl. 14-17. Der er gratis adgang.

genoprettet 2015. Copyright Skejten. Webmaster: Hans Duggen