johannsen

SKEJTEN ...ET STYKKE DANSK URNATUR

Arne Johannesen (1908-1999)

Arne Johannesen er nok den maler, som mest har opholdt sig på Skejten. Alene 7 langvarige ophold blev det til med Skejtehuset som base. "Lyrisk abstraktion var betegnelsen for hans billedstil, hvor han omformer Skejtens løvmasser og græs til et prikket farveflimmer i sarte farvetoner og hvor stammer og grene danner strukturen og jordforbindelsen - også til virkeligheden"

(Nils Ohrt, Storstrøms Kunstmuseum)

 

Hans billeder er kendt for deres milde poesi og klassiske storhed.

Arne Johannesen, maler og grafiker, hører til virkelighedens følsomme iagttagere, men han er også billedets kloge og skolede elsker, har derfor gennem årene søgt støtte hos de gamle mestre, ikke mindst hos hollændere og franskmænd fra 1600-årene, hos flere af de store italienere og hos Cézanne.

 

Alt dette uden at sætte sin originalitet og sin følsomhed til. Han har - langsomt - fundet sig selv, lært at udtrykke sig præcist og enkelt, at få billederne til at spejle sindets stemninger og registrere lysets og vejrligets maleriske art, forholdene mellem formens masser.

 

Hans billeder er kendt for deres milde poesi og klassiske storhed.

(PL Politiken Plus 1976)

Niels Skovgaard – Maler · Billedhugger · Keramiker · Illustrator

Særudstilling: 25. januar – 28. april 2019

 

Årets første særudstilling sætter fokus på en talentfuld, nysgerrig og alsidig kunstner. Niels Skovgaard (1858-1938), der var yngste søn af landskabsmaleren P.C. Skovgaard.

Med mere end 140 kunstværker og genstande fra offentligt og privat eje fra ind – og udland præsenterer særudstillingen et bredt udsnit af Niels Skovgaards omfangsrige og mangfoldige virke. Udstillingen, der sker i samarbejde med Skovgaard Museet og Vejen Kunstmuseum, ledsages af en stor og flot illustreret antologi om kunstneren på både dansk og engelsk.

Mange billeder fra Skejten, men også Samsø, Lolland, Færøerne, Frankrig m.v. er repræsenteret.

Efter fernisagen er udstillingen åben alle fredage kl. 14-17. Der er gratis adgang.

genoprettet 2015. Copyright Skejten. Webmaster: Hans Duggen