malerne

SKEJTEN ...ET STYKKE DANSK URNATUR

Klik på navnene for at komme til relevant side

Vibeke Mencke Nielsen

Erik Heide

Ingemann Andersen

De sidste tre biografier er endnu ikke udgivet her, følger snarest

 

De på siderne brugte tekster stammer for det meste fra Storstrøms Amts Museumsråds hæfte: "Museerne og kulturlandskabet i Storstrøms Amt", 1995. Nils Ohrt fra daværende Storstrøms Kunstmuseum (Museum er ophørt) har forfattet de væsentligste dele af teksten omkring Olaf Rude og Oluf Hartmann. Øvrige fakts fra forskellige biografier samt Gyldendals "Danmarks Kunsthistorie" suppleret med privat research af hjemmesidens udgiver/webmaster. For Henrik Schouboe´s vedkommende takker jeg for god assistance af hans barnebarn Mikael Nordstrøm, som frivilligt har bidraget med viden.

Foto: Elsa Angen

Niels Skovgaard – Maler · Billedhugger · Keramiker · Illustrator

Særudstilling: 25. januar – 28. april 2019

 

Årets første særudstilling sætter fokus på en talentfuld, nysgerrig og alsidig kunstner. Niels Skovgaard (1858-1938), der var yngste søn af landskabsmaleren P.C. Skovgaard.

Med mere end 140 kunstværker og genstande fra offentligt og privat eje fra ind – og udland præsenterer særudstillingen et bredt udsnit af Niels Skovgaards omfangsrige og mangfoldige virke. Udstillingen, der sker i samarbejde med Skovgaard Museet og Vejen Kunstmuseum, ledsages af en stor og flot illustreret antologi om kunstneren på både dansk og engelsk.

Mange billeder fra Skejten, men også Samsø, Lolland, Færøerne, Frankrig m.v. er repræsenteret.

Efter fernisagen er udstillingen åben alle fredage kl. 14-17. Der er gratis adgang.

genoprettet 2015. Copyright Skejten. Webmaster: Hans Duggen