malerne

SKEJTEN ...ET STYKKE DANSK URNATUR

Klik på navnene for at komme til relevant side

Vibeke Mencke Nielsen

Erik Heide

Ingemann Andersen

De sidste tre biografier er endnu ikke udgivet her, følger snarest

 

De på siderne brugte tekster stammer for det meste fra Storstrøms Amts Museumsråds hæfte: "Museerne og kulturlandskabet i Storstrøms Amt", 1995. Nils Ohrt fra daværende Storstrøms Kunstmuseum (Museum er ophørt) har forfattet de væsentligste dele af teksten omkring Olaf Rude og Oluf Hartmann. Øvrige fakts fra forskellige biografier samt Gyldendals "Danmarks Kunsthistorie" suppleret med privat research af hjemmesidens udgiver/webmaster. For Henrik Schouboe´s vedkommende takker jeg for god assistance af hans barnebarn Mikael Nordstrøm, som frivilligt har bidraget med viden.

Foto: Elsa Angen

FUGLSANG KUNSTMUSEUM:

Johannes Wilhjelm –

- fra Italien til Skagen

12. oktober 2018 – 6. januar 2019

 

I anledning af 150-året for maleren Johannes Wilhjelms (1868-1938) fødsel stiller Fuglsang Kunstmuseum skarpt på den berejste kunstners liv og virke med udstilling, bog og aktiviteter.

Han, som i sin samtid var en del af det etablerede danske kunstliv med hædersbevisninger og poster i institutionelt regi, voksede op på landet nær Nakskov, men forfulgte en kunstnerkarriere i København. Her gik han på kunstakademiet et par år og siden på Kunstnernes Studieskole, hvor han blev elev af skagensmaleren P.S. Krøyer og den farveglade Kristian Zahrtmann.

Efteråret har holdt sit indtog på Skejten, men vejret har ikke formået at skjule det smukke lys helt endnu.

Redaktør Hans Duggen har foreviget nye indtryk fra en oktoberdag.

Her er et af de billeder, som om nogle dage kan ses på hans side.

 

#falstriafotografen

genoprettet 2015. Copyright Skejten. Webmaster: Hans Duggen