Jan von Deyen

Menu

SKEJTEN ...ET STYKKE DANSK URNATUR

Jan von Deyen (1953-     )


Jeg bor i Nykøbing F og er i 2013 gået på efterløn efter at have arbejdet som udviklingskonsulent dels i Storstrøms amt dels i Guldborgsund kommune.


Det at fotografere har altid fyldt meget for mig, og det fylder rigtig meget i min hverdag nu som efterlønner. Jeg startede med at fotografere i midten af 1960’erne og som for så mange andre var det faget ”fotolære” i ungdomsskolen, der satte mig i gang. Så jeg har fotograferet i ca. 50 år.


Jeg er formand for Fotoklubben Guldborgsund, hvor jeg hver torsdag aften hygger mig med andre fotointeresserede på Kulturforsyningen i Nykøbing F. Motivmæssigt er det meget natur og specielt landskaber, der interesserer mig. Så det er naturligt for mig at bidrage til siden om Skejten.


Jeg kommer ofte på Skejten, når kameraet og hunden skal luftes. Og jeg kan som regel sagtens få to timer til at gå rundt i området. Ud over natur og landskaber fotograferer jeg også arkitektur og ”abstrakt fotografi” i form af linier og former i eksempelvis bark på træer og rustne jernplader.


Jeg arbejder med forskellige teknikker i efterbehandlingen af billederne - teknikker, der fremhæver farverne, linjerne og formerne i naturen.


Dog har jeg endnu ikke prøvet at anvende nogle af disse teknikker på billeder fra Skejten. Det kommer måske med tiden, men foreløbig har jeg valgt at lade det meget særprægede og spændende landskab tale for sig selv i mere traditionelle landskabsbilleder, hvor det er vejret og lyset, der er det primære.


Jeg har valgt som mine første billeder på hjemmesiden om Skejten at vise en række billeder taget i tæt tåge - en tåge, der var så tæt, at det var vanskeligt at orientere sig på området.


Klik på billederne for at få vist dem større


genoprettet 2015. Copyright Skejten.  Webmaster: Hans Duggen