helgekragh

SKEJTEN ...ET STYKKE DANSK URNATUR

Helge Kragh (1920 -1982)

 

Helge var foregangsmanden til de fotografer, som siden 1960 valfartede til Skejten. Gedigent håndværk tegnede hans virke både som snedker og fotograf. Inden hans alt for tidlige død i 1982 nåede han dog at oplære en del fotografiske "elever" og videregive dem kærligheden til dette landskab. Blandt disse tælles sønnen Mogens Kragh og vennerne Hans Duggen, Carlo Bentzen m.fl.

 

Helge var den første her på øerne, der fremstillede farvebilleder ved egen hånd også kendt fotografisk som registrant i den lokalhistoriske arbejde og havde et tæt samarbejde med egnens malende og tegnende kunstnere.

 

Selskabet for Dansk Fotografi kunne gentagne gange uddele både guld, sølv og broncemedailler til ham for de altid fremragende billeder.

 

Klik på billederne for større format !

Niels Skovgaard – Maler · Billedhugger · Keramiker · Illustrator

Særudstilling: 25. januar – 28. april 2019

 

Årets første særudstilling sætter fokus på en talentfuld, nysgerrig og alsidig kunstner. Niels Skovgaard (1858-1938), der var yngste søn af landskabsmaleren P.C. Skovgaard.

Med mere end 140 kunstværker og genstande fra offentligt og privat eje fra ind – og udland præsenterer særudstillingen et bredt udsnit af Niels Skovgaards omfangsrige og mangfoldige virke. Udstillingen, der sker i samarbejde med Skovgaard Museet og Vejen Kunstmuseum, ledsages af en stor og flot illustreret antologi om kunstneren på både dansk og engelsk.

SIDSTE NYE UDSTILLING PÅ FUGLSANG KUNSTMUSEUM

 

 

Ege Ekspeditioner

 

11.juni - 30.august 2015

 

 

 

 

Bliv medlem af museets venneforening

Mange billeder fra Skejten, men også Samsø, Lolland, Færøerne, Frankrig m.v. er repræsenteret.

Efter fernisagen er udstillingen åben alle fredage kl. 14-17. Der er gratis adgang.

genoprettet 2015. Copyright Skejten. Webmaster: Hans Duggen