folketinget

SKEJTEN ...ET STYKKE DANSK URNATUR

OM BILLEDERNE I FOLKETINGET

I 1949 tilfaldt det en af vor tids største impressionistiske landskabsmalere, nemlig Olaf Rude at udsmykke Danmarks forsamlingssal nr.1, nemlig folketingssalen med 2 store billeder. Helt naturligt valgte han motiver fra sit yndlingslandskab "Skejten" ved Guldborgsund. Billederne kom dog ikke op uden sværdslag,dengang blev der også lavet politiske studehandler. Jyske folketingsmedlemmer mente nemlig at de rødbrogede køer på billederne ikke var jyske nok og burde være sortbrogede. Resultat blev et ægte politiker kompromis: på billederne ses nu de lollandske røde og og de jyske sortbrogede.

Niels Skovgaard – Maler · Billedhugger · Keramiker · Illustrator

Særudstilling: 25. januar – 28. april 2019

 

Årets første særudstilling sætter fokus på en talentfuld, nysgerrig og alsidig kunstner. Niels Skovgaard (1858-1938), der var yngste søn af landskabsmaleren P.C. Skovgaard.

Med mere end 140 kunstværker og genstande fra offentligt og privat eje fra ind – og udland præsenterer særudstillingen et bredt udsnit af Niels Skovgaards omfangsrige og mangfoldige virke. Udstillingen, der sker i samarbejde med Skovgaard Museet og Vejen Kunstmuseum, ledsages af en stor og flot illustreret antologi om kunstneren på både dansk og engelsk.

Mange billeder fra Skejten, men også Samsø, Lolland, Færøerne, Frankrig m.v. er repræsenteret.

Efter fernisagen er udstillingen åben alle fredage kl. 14-17. Der er gratis adgang.

genoprettet 2015. Copyright Skejten. Webmaster: Hans Duggen