folketinget

SKEJTEN ...ET STYKKE DANSK URNATUR

OM BILLEDERNE I FOLKETINGET

I 1949 tilfaldt det en af vor tids største impressionistiske landskabsmalere, nemlig Olaf Rude at udsmykke Danmarks forsamlingssal nr.1, nemlig folketingssalen med 2 store billeder. Helt naturligt valgte han motiver fra sit yndlingslandskab "Skejten" ved Guldborgsund. Billederne kom dog ikke op uden sværdslag,dengang blev der også lavet politiske studehandler. Jyske folketingsmedlemmer mente nemlig at de rødbrogede køer på billederne ikke var jyske nok og burde være sortbrogede. Resultat blev et ægte politiker kompromis: på billederne ses nu de lollandske røde og og de jyske sortbrogede.

FUGLSANG KUNSTMUSEUM:

Johannes Wilhjelm –

- fra Italien til Skagen

12. oktober 2018 – 6. januar 2019

 

I anledning af 150-året for maleren Johannes Wilhjelms (1868-1938) fødsel stiller Fuglsang Kunstmuseum skarpt på den berejste kunstners liv og virke med udstilling, bog og aktiviteter.

Han, som i sin samtid var en del af det etablerede danske kunstliv med hædersbevisninger og poster i institutionelt regi, voksede op på landet nær Nakskov, men forfulgte en kunstnerkarriere i København. Her gik han på kunstakademiet et par år og siden på Kunstnernes Studieskole, hvor han blev elev af skagensmaleren P.S. Krøyer og den farveglade Kristian Zahrtmann.

Efteråret har holdt sit indtog på Skejten, men vejret har ikke formået at skjule det smukke lys helt endnu.

Redaktør Hans Duggen har foreviget nye indtryk fra en oktoberdag.

Her er et af de billeder, som om nogle dage kan ses på hans side.

 

#falstriafotografen

genoprettet 2015. Copyright Skejten. Webmaster: Hans Duggen