carlo bentzen

SKEJTEN ...ET STYKKE DANSK URNATUR

Carlo Bentzen (1916-1986)

 

Fabriksmester hos Nobel. Carlo var gennem en menneskealder aktiv i Nykøbing F. Fotoklub, Fotogruppen SE og senere i Falster Fotoklub. Han var igangsætter af mange fotografiske aktiviteter i Nykøbing F og var efter Helge Kragh´s introduktion af området en af de første amatørfotografer, der ihærdigt dyrkede Skejten som motiv.

Sammen med vennerne Hans Duggen og Helge Kragh dannede han i 1972 Fotogruppen SE, da Nykøbing F Fotoklub nedlagdes. Denne fotogruppe var igennem 5-6 år toneangivende i Selskabet for Dansk Fotografi ved at de hjemtog en stor del af hvert års medaljer i alle tre kategorier.

I de seneste af hans leveår begyndte han også at lave sine farveforstørrelser selv.

Hans motivvalg var ikke begrænset til Skejten, men meget alsidig. Netop for denne indstilling hædrededet det internationale fotoforbund FIAP ham i 1982 med titlen AFIAP (Artiste de FIAP). En titel som ikke mange kunne bryste sig med i Danmark på det tidspunkt. I flere år sad han også i bestyrelsen for Selskabet for Dansk Fotografi (SDF), som er en sammenslutning af danske fotoklubber

Klik på billederne for at se dem i stort format.

Niels Skovgaard – Maler · Billedhugger · Keramiker · Illustrator

Særudstilling: 25. januar – 28. april 2019

 

Årets første særudstilling sætter fokus på en talentfuld, nysgerrig og alsidig kunstner. Niels Skovgaard (1858-1938), der var yngste søn af landskabsmaleren P.C. Skovgaard.

Med mere end 140 kunstværker og genstande fra offentligt og privat eje fra ind – og udland præsenterer særudstillingen et bredt udsnit af Niels Skovgaards omfangsrige og mangfoldige virke. Udstillingen, der sker i samarbejde med Skovgaard Museet og Vejen Kunstmuseum, ledsages af en stor og flot illustreret antologi om kunstneren på både dansk og engelsk.

Mange billeder fra Skejten, men også Samsø, Lolland, Færøerne, Frankrig m.v. er repræsenteret.

Efter fernisagen er udstillingen åben alle fredage kl. 14-17. Der er gratis adgang.

genoprettet 2015. Copyright Skejten. Webmaster: Hans Duggen