michaelmolter

SKEJTEN ...ET STYKKE DANSK URNATUR

Michael Molter, (1959 - )

 

født i Næstved bor nu i Solrød Strandog arbejder til daglig på 37.år (2018) i et dansk Rederi som chef for den Kommercielle Operation af Gas tankskibe, som sejler over hele jorden.

 

Dansk landskabsfotograf. Han har fotograferet i over 40 år og foretrækker landskabs-, arkitektur- og rejsefotografi, og elsker det tidlige morgen og sene aftenlys. I filmkameraets dage var hans yndlingsfilm Fuji Velvia - jeg forsøger at bringe den udtryksfulde farve med ind i den digitale verden. Han har fotograferet landskaber i Danmark, Sverige, Norge, Island, Chile, Brasilien, England, Spanien, Tyskland, Østrig, Italien og USA. Selvom den store verden byder på mange flotte landskaber så mener han at ”Skejten” er et dejligt sted at vende tilbage til meddet flotte, fredfyldte dansk kystlandskab.

Den Engelsk fotograf Tanya Hames og danske fotograf Adam Bindslev sagde følgende om hans arbejde på en nylig konkurrence, hvor de fungerede som dommere:

"Han rammer plet med et generelt udtryk for hvad han ønsker at opnå med sit fotografi: Skønheden i landskabet, der via mesterlig brug af farve og lys inviterer beskueren til steder og landskaber, der er afbalanceret og rolige. Landskabets rene skønhed er lagt ud til beskueren for at svælge og undre sig over. Der er sådan en følelse af sindsro og fred i hvert billede, selvom denne følelse også understreges af en følelse af ensomhed og isolation på grund af manglen på det menneskelige element. Det er bare os, fotografen og kameraet - landskaberne er så levende, at vi næsten kan høre vinden og vandet; følelsen af at være de, er intenst og næsten håndgribelig. Fotografens brug af linjer og perspektiv for at drage seeren ind i hans verden er vidunderlig, ligesom anvendelsen af dybdeskarphed for yderligere at forbedre følelsen af, at vi kun kunne gå evigt gennem billedet, forundret af de former, farver og teksturer, der findes i den naturlige verden. Hvert billede i er ikke et fragment af en større verden, men er en komplet verden indeholdt i hver ramme. Hvert billede står let alene som et strålende testamente til landskabets skønhed"

 

Michael har deltaget aktivt i fotokonkurrencer i SDF-regi gennem fotoklubberne Nikon, Momento og Fotogruppen BIOGON og gennem årene opnået AFIAP og MSDF. Nu er han tillige medlem af "Skejtenfotograferne".

 

Niels Skovgaard – Maler · Billedhugger · Keramiker · Illustrator

Særudstilling: 25. januar – 28. april 2019

 

Årets første særudstilling sætter fokus på en talentfuld, nysgerrig og alsidig kunstner. Niels Skovgaard (1858-1938), der var yngste søn af landskabsmaleren P.C. Skovgaard.

Med mere end 140 kunstværker og genstande fra offentligt og privat eje fra ind – og udland præsenterer særudstillingen et bredt udsnit af Niels Skovgaards omfangsrige og mangfoldige virke. Udstillingen, der sker i samarbejde med Skovgaard Museet og Vejen Kunstmuseum, ledsages af en stor og flot illustreret antologi om kunstneren på både dansk og engelsk.

Mange billeder fra Skejten, men også Samsø, Lolland, Færøerne, Frankrig m.v. er repræsenteret.

Efter fernisagen er udstillingen åben alle fredage kl. 14-17. Der er gratis adgang.

genoprettet 2015. Copyright Skejten. Webmaster: Hans Duggen